Trustpilot

Chaussesten - Pigsten - Brosten

Kategorier

Chaussesten - Pigsten - Brosten

Chaussesten og brosten fra Italien. Pigsten fra Grækenland.

Her finder du vores særlige udvalg af belægningssten fra egen import. Vores chaussesten og brosten kommer i den fineste italienske granit, mens vores håndsorterede og flade pigsten, der er fra Grækenland, vil pryde enhver bolig.
Man kan vælge stenene i flere forskellige størrelser, således du har mulighed for at skabe den belægning, som du bedst kan lide.

Klik på stenene for at se den enkelte stentype og find inspiration i vores galleri.

Viser alle 3 resultater

 • pigstenhvid pigsten
  Chaussesten - Pigsten - Brosten

  Pigsten

  30,00 DKK6.290,00 DKK
 • Chaussesten
  Chaussesten - Pigsten - Brosten

  Chaussesten mix farve

  695,00 DKK1.295,00 DKK
 • Chaussesten - Pigsten - Brosten

  Brosten.

  748,75 DKK1.129,00 DKK

Pigsten, chaussésten og brosten.

Vor pigsten kommer fra Grækenland, hvor de hånd sorteres, så det kun er de mest flade sten der bruges. Det gør det letter at lave et flot resultat med en jævn overflade. Ligeledes importerer vi selv vores chaussésten og brosten som er af stensorten kløvede Porfyr også mere populært kaldet Italiensk granit sten.

Chaussésten.

Chaussésten af kommer af det franske ord chaussée der betyder kørebane og fremstilles hovedsagelig af granit.
Stenene er udkløves, så de har har rå flader. Efter standard skal en chausse­sten være en terning med skarpe hjør­ner og med skarpe, lige og vinkelrette kanter.

Anvendelse

Chaussésten blev tidligere an­vendt til belægning af offentlige gader, veje og pladser.
I dag er brugen af Chaussésten  en mere dekorativ belægning som bla. bruges i fortov, i en indkørsel eller i haven.

Vor chaussesten kan anvendes som selvstændig belægning i haven, i bed, på terrassen, til stier og indkørsel mm. Du kan også anvende chaussésten som “bånd” mellem andre typer belægning eller ved opbygning af for eksempel trapper eller som stabil kant til et havebed. Ja kun fantasien sætter grænser.

Fordele ved Italienske Chaussesten.

Italienske chaussesten er underlagt kontrol af det Italienske Pofido kern der sikre stor ensartethed i størrelse dette giver en stor tidsbesparelse ved lægning og dermed mindre lægge omkostninger.

Andre fordele ved Italienske granit chaussesten er den jævne overflade, der er skridsikker. Overfladen er også mindre støj afgivende ved biltrafik, end sten i granit, pga. den jævne overflade. Dette giver en stor fordel ved belægning i beboelsesområder hvor støj fra trafik kan gøre at chaussesten fravælges som belægning.

Pigsten.

Pigsten kender mange af os fra gamle gårdspladser, og de har været brugt til al slags belægning siden stenalderen.
I dag anvendes de mest til belægning på stier og små områder, hvor de supplerer mere jævne belægninger.

Anvendelse.

Med pigsten er det let at lav en smuk sti i haven. En helt unik terrassen, et smukt gulv i orangerier eller i bål hytten. Som pynte sten også langs husets facade eller som belægning på gårdspladsen. De er også velegnet til at lave en dekorativ og praktisk bålplads, da de er robuste og sagtens kan tåle varmen fra bålet. Mulighederne er mange og det er næsten kun fantasien som sætter grænser for, hvor du kan anvende pigsten som belægningssten.

Kan man selv lægge pigsten?

Det korte svar er ja. Man skal ikke gøre det mere kompliceret end det er. Der er jo forskel på om man skal lave en vej med tung trafik eller det er en gangsti eller terrasse med pigsten man skal lave.
Er det et større anlæg hvor der er trafik, skal der først fjernes 30 cm jord. Derefter lægges et lag stabilgrus, som skal vibreres med en pladevibrator. Så lægger man et lag grus, der også skal vibreres, og så kan man gå i gang med at lægge sine pigstenene.

MEN MEN, hvis det er en gangsti, en mindre terrasse eller lignende, så kan man godt springe over hvor gærdet er lavest. Der skal naturligvis graves jord af, men 20 cm kan godt gøre det.
Og så fylde man op med almindelige grus som så vibreres. Har man ikke mulighed for at vibrer gruset, så kan man stampe det ved at går frem og tilbage over gruset mange gange med museskridt.
Hvorefter man vander det grundigt med masser af vand fra vandslangen, så gruset falder sammen. Så er man klar til at afrette gruset.

Belægning af pigsten

Pigsten er forskellige i størrelse så det som at lægge et puslespil. Det er vigtigt at man har mange sten at vælge imellem. Derfor er det en god ide at tømme pallen og sprede stenene ud, så giver det et bedre overblik når man sortere og lægge stenene. Der skal også tilføjes og fjernes grus efterhånden som pigstenene bliver lagt.
Det er en god ide at bruge et vaterpas, så man sikre at man får hældning væk fra murene mm.
Det kan anbefales at bruge stenmel. Der skulle kunne “pakke” sig hårdere end alm. Sand, så ukrudt for sværere ved at vokse i fugerne.

Scroll til toppen

Ønsker du at modtage seneste nyt fra gastrogarden.dk?

Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}